Planera roliga saker i jobbet

Alla dagar på jobbet kan inte vara hur roliga och givande som helst. Vissa dagar är bara lite sämre, och då kan allting kännas lite jobbigare. Det är tyvärr inget man kan göra något åt. Men det är egentligen bara bra att de sämre dagarna också finns, för då kan man uppskatta de bra dagarna ännu mer.

När du har en sådan där dag där ingenting går som du vill och det känns som att universum är emot dig är det första du behöver göra att andas. Sen kan du försöka tänka på något du ser fram emot. Om du är på jobbet och fick ett tufft besked eller om ett möte inte gick som du hade hoppats på, se till att ha något annat jobbrelaterat inplanerat samma dag som du tycker är roligt och kan längta till.

Vänd på dagen

Om du har något roligt inplanerat antingen redan samma dag eller nästa dag så kommer du känna dig mer peppad på att gå vidare. Det blir också lättare för hjärnan att släppa det som har hänt och fokusera framåt. Det blir helt enkelt mycket lättare att vända på dagen och göra det bästa av situationen.

Det kan till exempel vara att du har bokat in en lunchdejt med en kompis, eller att du har planerat in att jobba tillsammans med en kollega du känner dig trygg med. En annan bra sak är även att berätta för någon på jobbet varför dagen är så jobbig. Genom att få prata med någon kan det bli ännu lättare att vända en dålig dag till det bättre.