Inred kontoret

Ser ditt kontor ut som sju svåra år? Då är det dags att göra någonting åt det nu på en gång. En ren och prydlig arbetsplats kommer få dig att jobba mer strukturerat och metodiskt. Allt handlar om att känna att man har koll på grejerna runt omkring, så går resten som på räls.

Man vill ha en snygg och fräsch arbetsplats, för då kommer själva arbetet bli mycket lättare. Kontoret kan inredas lite hur man vill i sin egen stil, för det känns nog extra trevligt om det är lite personligt istället för att vara vitt och sterilt som de flesta kontoren runt om i Sverige. Man kan handla posters med motiv som man tycker om och sätta upp på väggarna. Kanske köpa posters av sina egna fotografier på familj, djur och annat man tycker om. På så sätt får man ha med sig dem även på jobbet.

Strukturen är minst lika viktig. Om du har mycket pärmar så bör du även sortera inuti pärmarna. En stökig pärm kan kännas omöjlig när man väl behöver hitta det där pappret som man inte har någon aning om var det sitter. Köp register till dina pärmar, antingen med alfabetisk ordning eller nummerordning för olika avsnitt beroende på vad som passar dig bäst. På så sätt får du speciella flikar att leta under istället för att bläddra igenom hela pärmen. Försök också alltid faktiskt sätta in papper i pärmar eller lägga i tidskriftssamlare, annars får du lätt högar på skrivbordet som får det att se stökigt ut.