Cykla till jobbet

Vår miljö mår allt sämre och sämre på grund av allt skadligt koldioxidutsläpp människan orsakar dygnet runt. Koldioxiden gör så att jordens medeltemperatur höjs och vi går allt mer mot en planet som faktiskt inte går att bo på. Vi måste ta tag i detta problem och det nu genast om vi vill ha en chans att förlänga tiden människan kan bo på jorden. Det är lätt att tänka att det inte påverkar oss här i Sverige och norden eftersom vi inte påverkas först, men det är väldigt många närmre ekvatorn som redan sliter väldigt ont gällande klimatförändringarna.

Man brukar säga att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något – och det är ett ordspråk som är väldigt sant. Vi kan alla ta ansvar för att själva bidra till så lite utsläpp som möjligt. Ett enkelt sätt att göra det på är att börja cykla till jobbet istället för att ta bilen. En cykel släpper inte ut några skadliga avgaser och i många fall kan den även hjälpa dig att ta dig fram snabbare än du annars hade gjort i en bil. På cykel kan man ofta ta flera genvägar som kortar ned sträckan till jobbet. Dessutom får man perfekt vardagsmotion genom att cykla dit man ska. Då slipper man lägga extra tid på träning och får istället mycket tid över till annat roligt man vill göra.Välj cykeln när du ska till jobbet och bidra med någonting bra för både jordens och din egen hälsa.